Még a végén be kell fűteni? Eső, szél, hideg vár ránk a héten

Pénzcentrum2019. április 29. 15:00

Hideggel, esővel, helyenként villámlással tört be a hidegfront a napokban. Szeles, változékony, esős időre számíthatunk a hét első felében is.

Hétfőn a Dunántúlon erősen felhős, borult időre számíts, helyenként kisebb eső is előfordulhat, a Dunától keletre viszont szakadozottabb lehet a felhőzet, hosszabb napos időszakokra is készülhetsz, amiket futó záporok szakítanak félbe. Az északi-északnyugati szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős széllökések. Hajnalra délkeleten foltokban pára, köd kialakulhat. Hajnalra 5-10 fokot jeleztek előre a portálnál, délutánra 11-20 fok közti hőmérsékletet - áll az Időkép előrejelzésében.

Kedden hajnalban is hideg lesz, 5-10 fok, nappal sem lehet melegebb 12-18 foknál. Sokfelé kell számítani futó záporokra, zivatarokra, csapadékmentes körzetek a Dunántúl egyes részein valószínűek. Erős lesz az északi-észanyugati szél. Kedden akár jégeső is kialakulhat.

Szerdán már többfelé szakadozott lehet a felhőzet, kisüthet a nap, de elszórtan kisebb eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Az északnyugati szél erős, viharos lesz. Pár fokkal melegszik az idő, a maximumok 16-21 fok között alakulnak.

Csütörtökön naposabb időben lehet részünk, de elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak. Élénk, erős lesz a szél, 16-22 fokot mérhetünk. Pénteken egy hidegfront hozhat zivataros, szeles időt, ismét lehűlés körvonalazódik.

Címkék:
otthon, szél, időjárás, eső, hidegfront, hideg,