Rekordszámú jelentkező: itthon nyaralnak a külföldi magyar gyerekek

Pénzcentrum2019. március 18. 10:00

Idén 20 százalékkal nőtt a jelentkezők a száma a nyári táborokba tavalyhoz képest, és egyre a több külföldön élő magyar, aki Magyarországon nyaraltatná gyermekét. A jelenség okairól Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője nyilatkozott.

Már február elején elkezdődött e jelentkezés a nyári táborokba, és az azóta eltelt másfél hónapban drasztikusan nőtt a résztvevők várható száma. 

Az elmúlt év hasonló időszakához képest több mint 20%-kal több jelentkezést regisztráltunk a Táborfigyelőn, ami örvendetes hír! A korán ébredő szülők a jellemzően árpilis 1-ig tartó előfoglalási kedvezmények miatt anyagilag is jobban járnak, emellett a legjobb táborok turnusai is elérhetőek számukra. Ennek oka, hogy azon vakációs lehetőségek táborhetei, amelyek a legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek, nagyon gyorsan telítődnek!

 - mondta el a portál vezetője.

Két tendenciát lehet megfigyelni az eddigi jelentkezések alapján. Az egyik, hogy egyre több lehetőség van a meglepő témájú, vagy extrém táborokba való jelentkezésre hazánkban. A másik tendencia pedig, hogy a külföldön élő magyarok is felfedezték a magyar táboroztatás lehetőségét, és egyre többen küldik Magyarországra nyaralni gyermeküket.

A hagyományosabbnak számító kézműves-, lovas-, vagy sporttáborok mellett egyre több a meglepő témájú, vagy épp extrém tábor Magyarországon! Elérhető idén jobb agyféltekés rajztábor, szabaduló szobás nyomozótábor, okostelefonos animációs tábor, kangoo tábor, de foglalható agykontroll tábor, vagy épp önismereti-stresszoldó tábor is. Ami látszik, hogy a családok és gyerekek egy része abszolút nyitott ezen újdonságokra, folyamatosak a jelentkezések ezekre az üdülésekre is

 - mondta el Tóth Béla.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2019 a legnépszerűbb táborai az eddigi adatok alapján a sporttáborok, az informatikai és programozó táborok, illetve az angoltáborok, azoban a katonai és honvédelmi táborok is kedveltnek mondhatóak. Az eddigi jelentkezők jelentős részét teszik ki a külföldön élő, magyar gyerekek. 

Ez valamelyest minket is meglepett, de nagyon örültünk neki! Az eddig leadott jelentkezések közel ötöde olyan magyar gyermek táborozására szól, aki nem Magyarországon él! Azaz a külföldön élő magyar családok is hazaküldik csemetéjüket táborozni, aminek oka lehet egyrészt az itthoni táborok egyre jobb minősége, másrészt az, hogy törekednek arra, hogy gyermekeik Magyarországra továbbra is otthonukként tekintsenek

 - mondta el a portál vezetője.

Címkék:
tábor, penzcentrum, külföldi magyarok, táborfigyelő,