Légy óvatos: veszélyesek lehetnek a karácsonyi égők!

Pénzcentrum2018. november 9. 18:00

Idén is vadászik a veszélyes világító díszekre a fogyasztóvédelmi hatóság. A szakemberek laboratóriumban vizsgálják be a termékeket.

A karácsonyi szezonális termékek közül a legkeresettebbek közé tartoznak a díszvilágítási füzérek. A színpompás látványt nyújtó kül-, és beltéri, világító díszek nagyon könnyen drámai helyzetet, áramütést vagy akár lakástüzet is okozhatnak, ha nem megfelelő minőségűek és közvetlenül hálózati feszültségről üzemelnek. Vásárlásuk és használatuk körültekintést igényel - hívta fel a figyelmet a fogyasztóvédelem.

A kockázati tényezők kiemelt szempontok a fogyasztóvédelmi hatóság idei villamos dekorációs termékekre vonatkozó ellenőrzése során. Mint írták, az ellenőrzés alapvető célja, a már forgalomba került, de a jogszabályi előírásoknak biztonsági szempontból nem megfelelő díszvilágítási füzérek kiszűrése. A mintavételt laboratóriumi vizsgálat követi, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában végeznek el.

Címkék:
otthon, karacsony, fogyasztóvédelem, díszek, karácsonyfatűz,