Nagy bajban 116 település: mától nem viszik el a szemetet

Pénzcentrum/Index.hu2018. október 26. 08:02

Nem viszi el a szemetet 116 Pest és Nógrád megyei településen a közszolgáltató, mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a Kukaholdingtól, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től - írja az Index.

Arról, hogy egyre nagyobb problémát okoz a szemétszállítás, már a Pénzcentrumon is többször beszámoltunk. Az Index azt írja, nem viszi el a szemetet 116 Pest és Nógrád megyei településen a közszolgáltató, mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a Kukaholdingtól, vagyis a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től.

Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd levelet írt a NHKV Zrt.-nek, amelyben azonnali segítséget kért, azonban nem érkezett válasz, így péntek reggel a közszolgáltató értesíti a katasztrófavédelmet és az önkormányzatokat. A cég komoly anyagi gondokkal küzd: megszűnt a közvetlen bevétele, a lakosság már nekik, hanem az NHKV Zrt.-nek fizet a szolgáltatásért. 

A tegnapi Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a hulladékgazdálkodási problémákkal kapcsolatban kijelentette: nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. 

Címkék:
otthon, szemétszállítás, szemét, nemzeti vagyonkezelő, nhkv zrt,