Készpénz tűzifa helyett? Folytatódik a téli rezsicsökkentésből kimaradtak harca

Népszava2018. augusztus 27. 09:30

A Települési Önkomrányzatok Országos Szövetsége készpénzben adná tovább a 2018-as téli rezsicsökkentésből eddig kimaradtak számára adandó tüzelőtámogatást - írja a Népszava.

Először a Pénzcentrum írta meg, hogy rengetegen fognak kimaradni a téli rezsicsökkentésből, mivel sokan nem távfűtéssel vagy gázzal fűtenek, hanem tűzifával vagy elektromos árammal, a 2018-as rezsicsökkentést pedig a gáz- és távhőszolgáltatók írták jóvá a fogyasztók számláján. Azóta orvosolták a problémát és a korábban bejelentették, hogy akik kimaradtak a választás előtti ajándékforintokból, azok az önkormányzatnál igényelhetnek tűzifát október 15-ig, melynek költségeit az állam vállalja át.

Most Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, egyben Tab fideszes polgármestere fordult a Belügyminisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez, hogy a juttatást ne természetben (azaz tűzifában), hanem készpénzben adhassák tovább az arra jogosultaknak. A szövetség elnöke szerint, ha egyszerre vennék meg az önkormányzatok a tűzifát, az nagyon felsrófolná az árakat, ráadásul logisztikailag is problémás lenne a tűzifaosztás megoldása - írja a lap.

Címkék:
otthon, készpénz, önkormányzat, tűzifa, választás, rezsicsökkentés2018, téli rezsicsökkentés,