Családi házad, nyaralód van? Erre figyelj, ha nem akarsz később fizetni

Pénzcentrum2018. április 23. 16:01

Itt a tavasz, közeleg a nyár: egyre gyakrabban lesznek heves zivatarok. A csapadékos időre a házat, nyaralót is fel kell készíteni. Mutatjuk, mivel érdemes kezdeni.

A tavaszi időjárás számos lehetőséget tartogat arra, hogy nekikezdjünk a házkörüli munkáknak - vallják az újHÁZ Centrum szakértői, akik szerint az április tökéletesen alkalmas arra, hogy rendbe tegyük az ereszcsatornákat, és vízvezetők kiépítésével felkészüljünk a  tavaszi csapadékos napokra is. Itt az alkalom, hogy az új kerti burkolati trendeket szemlézve megtervezzük álmaink teraszát, ami egészen késő őszig kellemes kikapcsolódást tud biztosítani mindenki számára.

A kert nem más, mint az otthonunk és a környező természet közvetlen kapcsolata, szerves része az életterünknek, így aztán kialakítására is nagy gondot kell fordítanunk. Az április éppen megfelelő arra, hogy a tervezési feladatokon túl az első konkrét munkálatokat is elvégezzük házunk körül.

Tavasszal megnövekedik a csapadék mennyisége, így mindenképpen fel kell készülnünk az akár hosszabb ideig is tartó esős időjárásra

- hívják fel a figyelmet az újHÁZ Centrum szakértői. Azt javasolják, ellenőrizzük le az ereszcsatornát, tisztítsuk meg az esetleges lehullott falevelektől és egyéb piszkoktól. A sérült elemeket cseréljük ki, a meglazult rögzítőbilincseket pedig stabilizáljuk!

{{BANK360BANNER_LTP}}

Amennyiben úgy döntünk, hogy elavult ereszcsatornáinkat lecseréljük, válasszuk a horganyzottacél-rendszereket, amelyek ár-érték arányban kedvezőek lehetnek, ráadásul nagy teherbírásúak és jól tűrik a szélsőséges időjárási körülmények váltakozását is. További előnye, hogy forrasztható, így minimalizálható az esélye annak, hogy az illesztéseknél vizet eresszen magából.

A vízelvezetés azonban nem szakad meg az ereszcsatorna kifolyócsonkjánál, hiszen gondoskodnunk kell az onnan kiömlő csapadék további sorsáról is.

Érdemes a kertben tartanunk az esővizet, hiszen növényeink hálásak lesznek érte akkor, amikor beköszönt a szárazabb időjárás.

Tökéletes szolgálatot tehetnek a nagy műanyag esővízgyűjtő hordók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem szabad azonban elfeledkeznünk a talaj burkolt területei köré telepíthető vízelvezető rendszerekről. A keskeny csatornák lehetővé teszik, hogy a víz ne mossa ki a kültéri burkolat alól a földet és a homokot, így csupán apró karbantartási munkák várnak ránk ezen a területen, és nem kell szembenéznünk az újratérkövezés megterhelő kihívásával

- hangsúlyozzák az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői.

Amennyiben azonban teljes mértékben újra kívánjuk gondolni a teraszunkat, a kivitelezési munkákba még ne vágjunk bele, a tervezést azonban már most érdemes elkezdeni. Első lépésként ismerkedjünk meg a kültéri burkolatok trendjeivel, és válasszuk ki a számunkra leginkább megfelelő anyagokat.

Ahogyan az enteriőrben, úgy a kültérben is abszolút hódítanak a természetes megoldások, így a natúr fa hatású burkolóanyagok, amelyek bézs kiegészítőkkel és rattan, vagy szintén natúr fa kerti bútorokkal kiegészülve pazar látványt nyújtanak

- magyarázzák a szakértők, majd hozzáteszik: a betonfelületek is virágkorukat érik. Ez utóbbi mellé érdemes fémes hatású kiegészítőket választani, hogy az art deco hangulat továbbra is megmaradjon.  A modern dizájnt egy-egy íves kerti bútorral vagy éppen etno stílusú dekorációval remekül meg tudjuk bontani, ráadásul kitűnő fókuszpontként is szolgálhatnak csodás teraszunk közepén. Ne vágjunk azonban azonnal bele a feladatok kellős közepébe - javasolják a szakértők, akik szerint az átfogó kerti munkákat előzze meg a tervezés, a vízelvezetési kérdésekben pedig mindenképpen kérjük ki hozzáértők segítségét!

Címkék:
otthon, nyaraló, munka, tavasz, kertes ház,