Új tavaszi őrület Magyarországon: most nagyon olcsón beszállhatsz (x)

Pénzcentrum2018. április 3. 10:30

Évről évre terjednek a kültéri nappaliként működő pihenőkertek: ezeknél nem a kertészkedés a cél, hanem a kinti pihenést és feltöltődést szolgálják a melegebb hónapokban. A napozószékek és a kerti grill mellett már sokféle bútor és kiegészítő érhető el, és szezonálisan változó trendekről is beszélhetünk. A KIKA katalógusait lapozgatva látható, hogy mik az év újdonságai, ráadásul áprilisban a lakberendezési lánc nagyon kedvező áron kínálja ezeket a termékeket.

A mindennapi rohanásban egy kis darabka természet óriási érték a városi emberek többségének, akiknek a szabad ég alatti kikapcsolódás igazi feltöltődést jelent. A kerti élet nekik nem a fűnyírásról és a gazolásról szól, sokkal inkább az elmélyült lazításról és a családi programokról. De hogyan lehet a kertet a megváltozott igényekre szabni? A KIKA lakberendezési lánc segítségével összeszedtük a legújabb trendeket és a legjobb április termékakciókat.

A kert az új nappali?

Akárcsak az otthonokban, már a kertekben is fontos a különböző bútordarabok és színek összehangolása, valamint a dekorációk használata. Ezekből folyamatosan bővül a kínálat, a bútorgyártók is igyekeznek alkalmazkodni az új igényekhez: a kerti bútordarabok széles választéka mellett kiegészítőkből - például kerti hangulatvilágítás, különleges szobrok - is egyre nagyobb a választék

- tudta meg a Pénzcentrum a lakberendezési lánctól. A bútorüzletek forgalma egyébként jelentősen megnövekedett az utóbbi 2-3 évben felpörgő lakáspiacnak köszönhetően. Éppúgy, mint a ruháknál, a bútorok esetében is évről évre változnak a trendek, és bár a magyar vásárlók hagyományosan leginkább az árakat figyelik a bútorvásárlásnál, illetve a strapabíró darabokat keresik, az aktuális bútortrendekkel is egyre többen foglalkoznak. A 2018-as beltéri lakberendezési trendekről korábban már írtunk, most pedig ahhoz adunk egy kis segítséget, hogy hogyan hozzuk ki a legtöbbet a kertünkből az idei évben.

Ezek lesznek az idei kültéri trendek

1) Az anyagok keverése

Idén is divat az anyagok keverése, a fa, fém, műrattan és a textilén kombinációi. Ha hosszabb távra tervezünk, akkor a design mellett fontos, hogy a minőségi anyagokra is nagy hangsúlyt fektessünk - acél váz helyett érdemes alumíniumban készült terméket választani, ha pedig a fa a szimpatikus, az akác- és a teakfa tartós megoldást kínál. Ha jól választunk és a bútort megfelelően karbantartjuk (például télen fedett helyen tároljuk), hosszú évek múltán is remek állapotban lesz.

2) A konyha is "kiköltözik"

Funkciót tekintve is egyre több a lehetőség: a szokásos pihenőbútorokon (nyugágyak, strandszékek, hinta- és lounge ágyak) kívül a nappali, konyha és étkező "kiköltöztetése“ is nagyon felkapottá vált. A helyiségek közötti határvonal teljesen elmosódott, mára már az ülő- és étkezőgarnitúrák, főző-sütő eszközök is a kert részei.

3) Egyre több kiegészítő

A kiegészítőket tekintve is folyamatosan gazdagodik a kínálat: a kerámia, terrakotta, vagy könnyített cement állatfiguráktól, kaspóktól, virágtartó ládáktól kezdve a fali díszeken és képkereteken át egészen a művirágokig hatalmas választékkal találkozunk. A kültéri világítás is fontos: mozgásérzékelős fali lámpák, leszúrható állólámpák és komplett szolár lámpa szettek egyaránt megtalálhatók az áruházakban.

4) Jönnek az élén színek

A visszafogott, tört színek (például a bézs és a szürke különböző árnyalatai) továbbra is népszerűek, az élénkebb divatszínekkel pedig könnyen feldobhatjuk az összképet. Egy-egy színesebb dísz- vagy ülőpárna, egy merész színű, nagy méretű napernyő életet lehel a kicsit egyhangú szürkébe, bézsbe vagy barnába. A 2018-as év trendszínének választott ultraibolya a kertben is visszaköszönhet. A Jardini Look párnái például több vidám színben megvásárolhatók.

5) Művirágokat a pihenőkertbe

A művirágok legnagyobb ütőkártyája a valódi növényekkel szemben, hogy nem kell őket gondozni. Ez a kertben azért is lényeges, mert a tűző napon a valódiak hamar kiszáradhatnak, ha nem vagyunk résen. Egy-egy szép művirág bármelyik kertet, vagy erkélyt feldobja. Trendi újdonság az emeletes virágtartó polc is, amelyet a fém és fa kivitel mellett fa és könnyített cement kombinációjában is megtalálhatunk.

Most érdemes bevásárolni

A 2018-as trendek tehát azt mutatják, hogy a kültéri életmód ma már sokkal többet jelent a balkonok és teraszok felturbózásánál: ugyanazt a kényelmet és otthonosságot akarjuk megteremteni a falakon kívül is, mint a házban vagy lakásban. Ráadásul nemcsak a nappali költözik ki a melegebb hónapokra, hanem sokaknál a konyha is. Természetesen ezekben a kertekben általában változatos élővilággal nem számolhatunk, viszont nem kell a fűnyírás fáradságos munkájával számolnunk, és sokkal több idő jut a pihenésre.

Április eleje tökéletes alkalom lesz - többek között - a kert csinosítására is, mert a KIKA üzleteiben az április 7-8-i hétvégén minden termékre 15% kedvezmény jár majd. A bútorlánc kínálatában kerti garnitúrák, szettek és kiegészítők széles választéka érhető el, köztük számos akciós darab, például:

  • a Bateau 3 részes kertibútor-szett, amely nagyon kedvező, 69 990 forintos áron vásárolható meg;
  • a Trixirakásolható kerti szék, amelyet darabonként 5 990 forintért kínálnak;
  • Murkaspót pedig akár 2 199 forintért;
  • illetve a napokban 50%-os kedvezménnyel szerezhető be a műrattanból készült Curvertároló, ami a kertek praktikus kelléke lehet.

(x)

Címkék:
vásárlás, otthon, akció, lakás, tavasz, kert, bútor, kika,