Kiadták a riasztást, figyelmeztetést: mutatjuk mind a 6 veszélytérképet

Pénzcentrum2018. március 2. 10:00

Annyi fajta figyelmeztetés és riasztás van érvényben az országban, hogy érdemes összefoglalni, milyen idő várható ma és a következő napokban. Ónos eső, havazás, hófúvás, mutatjuk, hol, mi várható.

 

  • Ma éjfélig várhatóan az ország nagyobb részén 5 cm körüli vagy afeletti hó hullhat, az ország délkeleti, déli megyéiben pedig enne a többszöröse (10-15 cm feletti) is eshet.
  • Délnyugaton, délen - bizonytalan módon - a havazást időszakosan fagyott eső, helyenként ónos eső válthatja fel, a nap első felében a havazás mellett - csapadék intenzitás függvényében - általában inkább fagyott esőnek, a nap második felében inkább ónos esőnek van nagyobb valószínűsége.

- vázolja a ma éjfélig várható nem túl rózsás helyzetet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) weboldalán keresztül. Szemléletetésül térképeket is gyártottak, ezeket is mutatjuk.

Itt várható ónos eső (elsőfokú riasztás van érvényben):

Itt fog hazavni (szintén elsőfokú riasztást vezettek be):

Van azonban figyelmeztető előrejelzés is, elsőfokú, mind havazásra, mind pedig ónos esőre

És még nincs vége, holnap meg hófuvás várható, máshol meg havazás (elsőfokú figyelmeztetés)

A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata folyamatosan fogadja a bejelentéseket a hideg miatt veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről a +36 1 338 4186-os telefonszámon.

Címkék:
otthon, havazás, időjárás, tél, , tavasz, ónos eső, hideg,