Ezeknek a családoknak nagyon rosszul indult a karácsony: kitelepítették őket

MTI2017. december 25. 09:30

Gázömlés miatt ideiglenesen 42 embernek el kellett hagynia az otthonát Szolnok-Szandaszőlősön, miután egy gáz- és egy vízcső is eltörött a Kis János utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel hétfőn reggel.

FIRSSÍTÉS 13:31

Megszüntették a gázszivárgást Szolnok-Szandaszőlősön, így visszatérhetett otthonába az érintett 42 lakó - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő délelőtt az MTI-vel.

S. Tóth Anikó elmondta: a lakóknak azért kellett ideiglenesen elhagyniuk az otthonukat, mert hétfő reggel egy gáz- és egy vízcső is eltörött a Kis János utcában.

Tájékoztatása szerint a szandaszőlősi általános iskolában biztosított ideiglenes melegedőhelyet tizenöt ember vette igénybe.

Hozzátette: az érintett huszonhat ingatlanból hatban egyelőre még szünetel a gázszolgáltatás, de a szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán.

Magyar Péterné Bede Marianna, a szolnoki Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója elmondta: a gázszolgáltatás teljes újraindulása után a vízmű szakemberei megkezdik a vízcsőtörés javítását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A környéket korábban százötven méter sugarú körzetben ürítették ki. A szolnoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei is a helyszínre vonultak.

A környéket százötven méter sugarú körzetben kiürítették, az intézkedés huszonhat ingatlant érint. A szolnoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei a helyszínen vannak, ahova a gázszolgáltató munkatársa is megérkezett - közölte az OKF.

Szolnok-Szandaszőlős egyébként itt van:

 

Címkék:
otthon, vidék, katasztrófavédelem, probléma, gázömlés, szolnok, gázszivárgás,