Szomorú igazság: túl sok magyar tölti egyedül a szentestét

Pénzcentrum2017. december 16. 17:30

Karácsonyfa, sütés-főzés, ajándékozás: sokaknak erről szólnak az ünnepek. A magyarok nagy része ez alkalomból teleaggatja a lakás nagy részét is díszekkel, és a legtöbben legalább másfél méter magas fenyőfát vásárolnak.

A karácsonyfát a legtöbb magyar család a nappaliban állítja fel, és a legtöbben legalább másfél méter magas fát választanak - derül ki az Otthontérkép közel 700 fő megkérdezésével készült felméréséből.

Minden második válaszadó felelte azt, hogy az ünnepek közeledtével díszekkel aggatja tele a nappalit és a bejárati ajtót, de népszerű az ablakok és az nappali-étkező dekorálása is. Nagyjából ugyanannyian vannak (3-3%) azok, akik az egész lakást díszbe borítják, mint azok, akik egyáltalán nem díszítenek. Ugyan a kérdés a belső terekre vonatkozott, a válaszok között azonban néhányan az otthon külső dekorációját is említették, mely igen népszerű itthon is, értelemszerűen a családi házasok körében.

A megkérdezettek 58 százaléka az ajándékozáskor azt a stratégiát követi, hogy több apró dolgot vásárol a szeretteinek, barátainak, 42 százalék viszont inkább egy nagyobb meglepetéssel készül. December 24-e a jellemzően (89%) szűk családi körben telik, de

a kutatásban résztvevők csaknem 4 százaléka egyedül ünnepel.

 

Címkék:
otthon, karacsony, ünnep, ünneplés,