Mások lakását árulják a csalók: milliókat is kicsalhatnak a vevőktől

Pénzcentrum2017. november 14. 10:30

Az Airbnb-ről leszedett fényképekkel árulják az ingatlanokat a csalók, mindezt persze a tulajdonosok tudta nélkül - írja a 444.hu.

Az elmúlt években annyira megemelkedtek a lakásárak, hogy az emberek szinte eszüket vesztve rohannak, ha találnak egy-egy jobb ajánlatot. Ezt a helyzetet igyekeznek kihasználni a csalók, akik belvárosi lakásokat hirdetnek meg valós értéküknél jóval alacsonyabb áron. Az ajánlatra rákapó érdeklődőktől 10 százalékos foglalót próbálnak kicsalni az "eladók", ami több millió forintot jelenthet.

A csalók az Airbnb-ről töltenek le képeket a lakásról, majd azt meghirdetik az interneten eladásra, természetesen a tulajdonos tudta nélkül. Volt olyan érdeklődő, akitől szándéknyilatkozatot, okmánymásolatokat, valamint bankszámlakivonatokat kértek a csalók annak bizonyítására, hogy komolyak a vevő szándékai, valamint tényleg rendelkezésére áll az ingatlan megvásárlásához szükséges összeg.

A csalók a tulajdoni lapról tudják az igazi tulajdonos nevét, az ingatlan helyrajzi számát, illetve hamisított közjegyzői megbízást is képesek készíteni.

Az egyik tulajdonos, akinek adataival megpróbáltak visszaélni már bejelentést tett a rendőrségen, illetve jelezték a visszaélést a jegyzőnek is, akinek az adatai szerepeltek a hamis közjegyzői megbízáson. A jegyző elmondása szerint ez már a negyedik hasonló eset, amit jelzett a közjegyzői kamaránál is.

Címkék:
csalás, ingatlan, lakásmaffia, airbnb,