Ingyen pénzt oszt a kormány: ma indul a pályázat

Pénzcentrum2017. szeptember 21. 09:35

Mától kérhető az 1,5 milliárdos keretösszegű állami forrás a gázkonvektorok cseréjére, elsőként a Közép-Magyarországi régióban. Kérelmet csak magyar adóazonosító jellel, ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személyek nyújthatnak be.


Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram célja a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjének elősegítése. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A pályázat beadása régiónként eltérő. Elsőként 2017. szeptember 21-én 8 órától a Közép-Magyarországi régióban élők nyújthatják be kérelmeiket. A támogatás vissza nem térítendő, utólagos finanszírozású, amely pályázatonként egy épületre/társasházi lakásra igényelhető. Az elszámolható költségek nem haladhatják meg a fejlesztéssel elérhető energia-megtakarításra vetített 350 forint/kWh/év költséget.

A projekt keretében a gázkonvektor készülékek bruttó 150 ezer forintos egységáron számolhatóak el. A szakértői díj maximális mértéke az elszámolható kivitelezési költség maximum 10 százaléka lehet. Részletes útmutatóért kattintsatok ide.

Címkék:
otthon, fűtés, fűtési szezon, csok, fűtéskorszerűsítés, lakástakarék,