Fővárosi patkányguru: tarthatatlan a budapesti rágcsálóhelyzet

Népszava2017. szeptember 1. 09:30

Budapesten legfeljebb néhány ezer patkány lehet, ehhez képest Párizsban több millió. Ahhoz, hogy tartani tudjuk a patkánymentességet, további forrásokra és a csatornarendszer fejlesztésére lenne szükség - írja ma reggel a Népszava.

A fővárosban a korábbinál több a hajléktalan, a bulinegyedben a turisták szétdobálják a szemetet, újabban szélsőségesebb az időjárás, valamint a rágcsálók is ellenállóvá váltak bizonyos mérgekkel szemben - ezek az okok mind a patkánypopuláció növekedését segítik a fővárosban Bajomi Dániel szerint, aki a budapesti patkányírtást végző Bábolna Bio Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakember által vezetett vállalat évi 200 millióból biztosítja, hogy más nagyvárosokhoz képest különösen jó a budapesti patkányhelyzet, ám további források (30-40 millió forintról van szó), valamint anélkül, hogy a csatornarendszerben rögzíthetővé váljanak a méregládák, félő, hogy a helyzet nem fenntartható. A csatornák ilyen típusú fejlesztése azért fontos, mert a jelenleg rögzítetlen csatornaládákat könnyen elmossa egy nagyobb eső, több pénzre pedig azért is van szükség, mert az olcsóbb irtószerekkel szemben ellenállóvá váltak a rágcsálók - olvasható a lapban.

Címkék:
otthon, Budapest, csatorna, irtás, patkány, rágcsáló,