Ősrégi csontváztól búcsúzik a Magyar Posta

Pénzcentrum/MTI2017. március 9. 16:34

Kivezeti a Magyar Posta az írott tértivevényeket, és digitális formában teszi elérhetővé azokat. A fejlesztéseknek köszönhetően a küldeményeket online követhetjük majd.

A Magyar Posta könyvelt küldeményt követő rendszert fejleszt, a projekt megvalósításával követhetővé, átláthatóvá válik a könyvelt küldemények folyamata, a cég nagy lépést tesz a digitalizációban, többek között kivezeti a papíralapú tértivevényt

 - mondta Bártfai-Mager Andrea, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos. A könyvelt küldemények mindenki számára követhetőek lesznek a feladástól az átvételig. Mintegy 8 ezer munkatárs kap mobileszközt, a postahelyeken digitális aláíró padokat helyeznek ki, a forgalmasabb területeken kézbesítők mobilnyomtatókat visznek magukkal.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint az új rendszer segítségével átláthatóbbá válik a teljes folyamat és kiküszöbölhető lesz az információhiányból származó bizonytalanság, emellett a rendszer biztosítani fogja az e-személyi igazolvány funkcióinak kihasználását.

Címkék:
otthon, pénzcentrum.hu, posta, penzcentrum, magyar posta,