Itt az igazi rezsicsökkentés: 700 ezer forintot vágnak hozzá a magyar családokhoz

Pénzcentrum2017. március 9. 11:32

Ismét lehet pályázni az Otthon Melege Program keretein belül, ezúttal 700 ezer forintos, vissza nem térítendő támogatást kaphatunk fűtéskorszerűsítésre, kéménybélelésre.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére

- jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A mostani alprogram célja a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatása.

A fűtőberendezések cseréje mellett a meglévő fűtési rendszer korszerűsítéséhez, a radiátorok cseréjéhez és a kivitelezéshez kapcsolódó járulékos munkálatokhoz (mint például kéményátépítés) igényelhető maximum 40 százalékos támogatási intenzitás mellett

maximum 700 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatás.

A támogatási kérelmeket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2017. június 6-án 8:00 órától, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. A részletes pályázati útmutatót ITT találod, ezen felül a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálata ad bővebb tájékoztatást.

Loading...
Címkék:
otthon, rezsi, rezsicsökkentés, otthon melege program,