10 étel, amit még ma vegyél ki a hűtődből

Pénzcentrum2016. december 5. 15:30

A nagybevásárlásból hazaérve a legtöbben szinte mindent azonnal bepakolnak a hűtőbe. Pedig akad jó néhány élelmiszer, amit teljesen felesleges hűtve tárolni. Ha kiveszünk néhány ételt a hűtőből, akkor nemcsak, hogy sokat spórolhatunk, hanem sok ételnek a finom ízét és zamatosságát is megőrizhetjük.


A hűtő egy nagyon hasznos készülék, hiszen számos élelmiszer tartósításában nyújt nagy segítséget. Sokan nem tudják azonban, hogy bőven vannak olyan ételek is, amit teljesen felesleges a hűtőbe tárolni. Néhány élelmiszernek ráadásul kifejezetten rosszat tesz, ha betesszük a hűtőszekrénybe. A Business Insider most összegyűjtötte, mi az, amit már most kivehetsz a hűtőszekrényedből.

1. Alma, körte, őszibarack, nektarin, meggy, szilva

Sokan ezeket a gyümölcsöket is egyből beteszik a hűtőbe, pedig akár tovább is tarthatnak szobahőmérsékleten tárolva. A hideg ugyanis könnyebben kikezdi ezeknek a gyümölcsöknek a belső szerkezetét.

2. Citrusfélék

A citrom, a lime, a narancs - ezeknek hasonlóan kemény a külső héja, ami segít abban, hogy jobban bírják a meleget. Emiatt bátran tárolhatóak a hűtőszekrényen kívül is.

3. Paradicsom

A paradicsom a hűtőben tárolva nem csak az ízét veszíti el hamarabb, de a szerkezete is megváltozik, a belseje hamar puha és kristályos lesz.

4. Kávé

A hűtőben tárolva a kávé hamar átveszi más ételeknek az ízét. Ráadásul a kávészemek hamarabb kiszáradnak és íztelenné válnak.

5. Méz

A mézet teljesen felesleges a hűtőben tárolni, hiszen a konyhai polcon is sokáig kibírja, ráadásul az alacsony hőmérséklet hatására a méz gyorsabban kikristályosodik.

KATTINTS! Ezért ne tedd soha a tejet a hűtő felső polcára: veszélyes lehet!

6. Lekvár

A különböző lekvárok és dzsemek akár évekig is elállnak a konyhai polcokon. Felbontás után azonban érdemes már ezeket is betenni a hűtőszekrénybe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

7. Avokádó

Az avokádót azért nem szabad a hűtőben tárolni, mert a hidegben lassulnak az érési folyamatok, míg szobahőmérsékleten tovább puhulhat termés.

8. Banán

A banán a hidegben sokkal hamarabb megbarnul és megpuhul. Ha te is inkább a sárga banánt szereted, akkor ne tedd be a hűtőbe.

9. Szójaszósz

A szójaszósz egy erjesztett szósz, ezért a kémiai összetétele lehetővé teszi, hogy ellenálljon a melegebb hőmérsékletnek is.

10. Hagyma/fokhagyma

A hagymák a száraz, sötét és hűvösebb helyeket kedvelik, de emiatt még nem kell őket betenni a hűtőbe, ugyanis a többi étel is hamar átveszi a szagukat.

+1 Krumpli

Kevesen tudják, de rendkívül nagy veszélynek teszi ki magát az, aki a krumplit a hűtőszekrényben tárolja. További részletekért kattints a lenti cikkre.

KATTINTS! Tudtad? Ezért életveszélyes a hűtőben tartani a krumplit

Címkék:
otthon, élelmiszer, spórolás, hűtő,