Hétvégi otthondetox: mutatjuk, hogyan tedd egészségesebbé az otthonod

Pénzcentrum2016. szeptember 30. 17:31

Ez a hétvége szóljon az aktív pihenésről, és arról, hogy odafigyelsz magadra és az otthonodra. Néhány apró trükk elég ahhoz, hogy egészségesebb lakásban élj, jobban induljon a következő heted, és közben még pénzt is spórolhatsz. Mutatjuk, hogy csináld.

Pénteken munka után

Húzd ki. Mindent. Hagyd az elektromos kütyüket, és inkább a saját "akkumulátorodat" töltsd fel, töltsd az estét a szabadban. Ezzel a villanyszámládon is spórolsz, és kihasználhatod még a jó időt. Nem tart már sokáig.

Az esti tévézés helyett is inkább olvass egy könyvet, hívd át a barátaidat társasjátékozni, vagy folytasd az évekkel ezelőtt félbehagyott barkácsprojektedet.

Szombat

Nyisd ki az ablakokat, és szellőztesd ki alaposan a lakást. Ez ugyan egy nagyon egyszerű lépés, de majd meglátod, hogy milyen minőségbeli változást eredményez. Erre próbálj mindennap időt szakítani, és legalább 15 percen keresztül szellőztesd a lakást.

Sétálja a lakásban, és szedd össze azokat a holmikat, amikre valójában nincs szükséged, és közben számold fel a rendetlenséget is. Ami elromlott, eltörött, vagy már nem használod, azoktól szabadulj meg. Ha nincs szíved kidobni, ajándékozd el. 

Ezután vess egy pillantást a kamrára is. Ez egy szuper lehetőség, hogy kidobáld aminek lejárt a szavatossági ideje.

Ma ne menj gyorsétterembe, inkább főzz otthon. Ez egészségesebb és olcsóbb is. Előtte vásárolj be egy közeli piacon, a hétvégi takarítást pedig természetes tisztítószerekkel végezd.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szombat este tedd tech-mentes övezetté a hálószobádat. Sokkal pihentetőbben tudsz aludni, ha nincsenek elektronikai eszközök a szobában. 

Vasárnap

Ültess valamit. A növények segítenek tisztántartani a levegőt, és sokkal jobb érzés egy olyan szobában tartózkodni, ahol vannak virágok. 

Vasárnap este rendezz egy vacsorát, ahová meghívhatod a barátaidat, a családodat. Lehet estebéd is, hogy hosszan beszélgethessetek. A lényeg, hogy egy kis hasznos időt töltsetek együtt, és mindenki kiszálljon a mindennapi mókuskerékből. Ráadásul nagy lelki töltődést is ad egy jó beszélgetés.

Címkék:
otthon, lakás, hétvége, takarítás,