Olcsóbb lehet a parkolás: ezzel könnyebben találsz parkolóhelyet is

Pénzcentrum2016. szeptember 20. 08:35

Parkolóhelyekre összpontosító észt startup vállalkozás indította el megosztáson alapuló (sharing economy) szolgáltatását Budapesten - olvasható a Népszabadságban.

A rendszer lényege, hogy a regisztrált autós a társaság rendszerében szereplő, magánterületnek számító helyeken parkolhat. Már több parkolóház csatlakozott a rendszerhez, emellett irodaházak és társasházak jelentkezésében is bízik a cég - mondta a lapnak Horváth Andrea, a Barking marketingmenedzsere.

Ha egy ház mélygarázsából a lakók reggel elmennek dolgozni, akkor a szabadon maradt helyeket az alkalmazás segítségével ki lehet adni, ami így bevételt hozhat tulajdonosának. Azok számára is lehetőséget nyújt ez a felállás, akik tartósan elköltöznek, s a lakásukat nem, de a parkolóhelyüket kiadnák.

A magánszemélyekkel való szerződés problémamentessége érdekében állásfoglalást kértek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amíg ez nincs meg, addig csak vállalatok és jogi személyek parkolóhelyeit adják ki. Alkalmazásukat naponta körülbelül 40-en töltik le.

Loading...
Címkék:
otthon, parkolás,