Csepp a tengerben a kormány új "szuperpályázata"

Pénzcentrum2016. április 6. 13:53

Folytatódik a lakossági energiahatékonyságot ösztönző Otthon Melege Program; ezúttal a korszerűtlen családi házban élők pályázhatnak a támogatásra - jelentette be Szabó Zsolt, az NFM államtitkára. A probléma a legújabb, 6. alprogrammal mindössze csak az, hogy mindössze néhány milliárd forint áll majd a családok rendelkezésére, tehát szakértői jóslatok szerint pillanatok alatt kimerül majd a térségenkénti keret.

Folytatódik a lakossági energiahatékonyságot ösztönző Otthon Melege Program - jelentette be az Öko City kiállítás megnyitóján Szabó Zsolt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára arról beszélt, ezúttal az 1995 előtt épült és 135 négyzetméternél kisebb családi házakban élők pályázhatnak a legfeljebb 2,5 millió forintos támogatásra; a megítélt összeget pedig energetikai fejlesztésre kell fordítani. A támogatást az elszámolható költségek 40-55 százalékára lehet majd igényelni a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően. Szabó Zsolt arra is felhívta - összhangban a korábbi sajtóhírekkel - a figyelmet, hogy

a pályázat keretösszege 5 milliárd forint, amit a jövőben további 5-5 milliárddal bővítenének az érdeklődés függvényében.

Szakértők előrejelzései szerint ez tehát azt jelenti, hogy az Otthon Melege Program legújabb lépcsője csak csepp lesz a tengerben; várhatóan pillanatok alatt kimerül majd az alap, de még a megnövelt térségenkénti keret is.

A pályázat pontos kiírása várhatóan holnap jelenik meg a kormányzati portálon.
Címkék:
otthon, pályázat, otthon melege program,