Ezeket az e-mail címeket lopták el: a te adataid is veszélyben lehetnek

Blikk2016. április 4. 13:35

15 ezer magyar e-mail fiók adatait szerezték meg a bűnözők, mutatjuk, melyik felhsználók vannak veszélyben. A biztonsági szakemberek szerint ilyenkor érdemes mielőbb lecserélni a jelszavunkat.

Nagyjából 15 ezer magyar e-mail fiók adatait lopták el a közelmúltban. Azóta kiderült: a veszélyeztetett fiókok korábban a Budapest Sportirodával voltak kapcsoaltban. Most kiderült, melyik felhasználók vannak beszélyben: egy listán meg is nézhetjük, hogy az adatainkat lenyúlták, vagy sem - írja a Blikk.

Az ügyben a feljelentést megtették, az érintett felhasználóknak viszont érdemes minél előbb lecserélni a jelszavukat, persze nem mindegy, hogy milyen az új bejelentkező kód, érdemes elkerülni a leggyakoribb hibákat.

Milyen a jó jelszó?

A jó jelszavakat az alábbi feltételeknek felelnek meg:

  • Csak egy fiókhoz használjuk
  • Legalább 8 karakter
  • Vannak benne számok, kis- és nagybetűk
  • Nem kitalálható a személyes adataink alapján
  • Nem családtag, kutya stb. nevét használjuk

Milyenek a rossz jelszavak?

A leggyakoribb jelszó még mindig az "12345". Mivel ez a leggyakrabban előforduló jelszó, így a személyes adatainkra pályázók jó eséllyel ezzel kezdik a próbálkozást. A gyermekeink, kedvenc focicsapatunk vagy kutyánk nevei is elég könnyen kideríthetőek a közösségi oldalakra feltöltött tartalmakból, így ezeket sem érdemes választani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Azt talán nem is érdemes megjegyezni, hogy születési dátumokat, telefonszámokat ne használjunk, hiszen ezek is a könnyen visszafejthető jelszavak közé tartoznak.

Címkék:
otthon, lopás, adatvédelem, e-mail, adatlopás,