Nemzeti kukaholding: vajon drágább lesz a szemétszállítás?

Magyar Nemzet2016. március 31. 08:30

A kormányzat bejelentése szerint április 1-jétől elkezd működni a nemzeti kukaholding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., valamint az új állami szemétgyűjtési rendszer - írja a Magyar Nemzet.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés - és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára bejelentette: április 1-jétől indul az új, országosan egységes hulladékgazdálkodási rendszer, és megkezdi működését az NHKV Zrt.

Az államtitkár hangsúlyozta, nincs lakossági díjváltozás, nincs adminisztrációnövekedés, és az ügyfelekkel nem kell új szerződést kötni.

Kiépül a gyűjtőedények egyedi azonosítási rendszere, amely az uniós hasznosítási célok teljesítését is elősegíti. A települési szilárdhulladék-gyűjtésben sem az önkormányzatok, sem a szolgáltatók feladata nem szűnik meg, az új rendszerben változatlanul végzik a szolgáltatást - tette hozzá.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint azonban még nincsenek erre vonatkozó szerződések az úgynevezett nemzeti kukaholding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. és az önkormányzatok között, sem az NHKV és a helyhatóságok által működtetett szemétszállító cégek között. Emellett még számtalan jogi és pénzügyi alapkérdés is tisztázatlan.

Címkék:
otthon, szemétszállítás, díj, szemét, nhkv zrt,