Február elejétől újabb bank fogadja a CSOK-igényléseket

Pénzcentrum2016. február 8. 19:00

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye 2016-os szabályai szerinti igényléseket, mely már a bevezetése előtt is rendkívüli érdeklődést váltott ki, február elejétől fogadja az UniCredit Bank.

Mind a támogatás, mind a 3 százalékos kamatozású hitel igényelhető a banknál, ahol felkészültek a nagyszámú kérelem befogadására. Az igen jelentős támogatást kínáló CSOK iránt kialakult fokozott figyelmet jól előre jelezte, hogy már a jogszabályi feltételek december végi megjelenését követően számos kérdéssel keresték meg a bankot a lehetőséggel kapcsolatban.

Erről, és sok más fontos témáról is szó lesz a Portfolio CSOK-klubjaiban: KATTINTS IDE az időpontokért!

Az első hét pedig igazolta a nagyszámú előzetes érdeklődés során gyűjtött tapasztalatokat: az új CSOK-ra első körben azok építenek terveket, akik már jelenleg is három gyermeket nevelnek. Ennek legfőbb oka, hogy a jogszabályi feltételek alapján ez a támogatás és hitelfelvételi lehetőség nekik lehet igazán előnyös, hiszen a legfontosabb feltétel az ő esetükben már teljesült. Mindazoknak, akik biztosan eleget tudnak majd tenni a három gyermek vállalásának 10 éven belül, nem kell ugyanis tartaniuk a szigorú visszafizetési kötelezettségtől, amit nem teljesítés estére köt ki a jogszabály.

Lényeges változás az érdeklődésben, hogy az új szabályok következményeként a kérdések a használtlakás-vásárlásáról vagy lakásbővítésről átterelődtek az új lakásokra mind a vásárlásra, mind építésre vonatkozóan. Az a kérdés azonban, hogy a támogatás beleszámít-e az önerőbe, szinte mindig elhangzik, ahogy természetesen az igen válasz is.

A bank szakértői úgy látják: a CSOK-nak köszönhetően az idén elsősorban a magánszemélyek családiház-építéseiben várható élénkülés. Ebben már 2015-ben növekedést tapasztaltak, aminek most az új szabályok további lendületet adhatnak. Ugyanakkor az értékesítés céljára épülő új lakások száma - a statisztikák tanúsága szerint - jelenleg még elég kevés, ami idén még szükségszerűen korlátokat szab az új lakások vásárlásával kapcsolatos terveknek és így a hitelfelvétel érdemi növekedésének is. Ugyanakkor a CSOK pezsdítő hatása révén ez a következő évekre áthúzódóan kedvezően változhat.

Címkék:
bank, unicredit, csok, csok 2016, csok 10+10, csok 10+10 millió,