Építkeznél? Ezt jobb, ha tudod

Pénzcentrum2016. január 29. 09:35

Újabb robbanásszerű növekedésre lehet számítani az építőiparban az általános forgalmi adó csökkentése, illetve az adó-visszaigénylés miatt, de a kivitelezési oldalon komoly szakemberhiánnyal kell számolni, ami fékezőerőként hathat - írja a Magyar Idők.

A napilapnak nyilatkozó Vidor Győző, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (Méasz) elnöke azt mondta, az új intézkedések hatása csak 2017-től látszik majd igazán, mivel a beruházók nagy része egyelőre a megfelelő telek kiválasztásával, a terveztetéssel és az engedélyeztetéssel foglalkozik, az építkezések várhatóan csak a jövő év első felében ugranak meg látványosan.

Elmondása szerint a rendszerváltás óta hullámzó az építőipar teljesítménye, de most újabb robbanásszerű növekedés jöhet, amelyet a szakemberhiány hátráltathat.

A szervezet javaslatairól szólva azt mondta, kezdeményezték, hogy legalább tíz évig maradjon meg a csökkentett áfakulcs, és szeretnék elérni, hogy az áfa-visszaigénylés lehetőségét az energetikai felújításokra is terjesszék ki.

Címkék:
otthon, építkezés, családi ház,