15 ezer magyar háztartás áramellátása került veszélybe

Pénzcentrum2016. január 13. 09:00

Anyagilag ellehetetlenült, ezért február 1. után közel 15 ezer lakossági fogyasztója számára nem tudja már fenntartani az áramellátást az Energetikai Központ Zrt. - írja a Népszabadság.

Az Energetikai Központ Zrt. pénzügyileg ellehetetlenült, és emiatt február 1-től nem képes biztosítani lakossági ügyfelei áramellátását. A közműhivatal most küzd annak érdekében, hogy az érintettek áramellátása a jelzett határnapon túl is megszakadásmentesen fennmaradjon.

Az Energetikai Központ 14 536, kizárólag lakossági fogyasztót lát el. Közülük 8 544-en az Elmű, 2 180-an az ÉMÁSZ, 3 696-en az E.ON, 116-an pedig az EDF DÉMÁSZ területén élnek. A cégek január 14-ig, vagyis csütörtök délután 4 órai érkeztetéssel tehetnek ajánlatot az Energetikai Központ ügyfelei ellátására. Az átvevő cégek az áramért nem kérhetnek magasabb árat a helyileg engedélyezettnél. A hivatal ezek után függetlenül attól, hogy elegendő számú önkéntes felajánlás beérkezett-e, kijelöli az érintett háztartások ellátó új cégeket.

A szakértők mindazonáltal azt mondják, hogy a végső engedélyezési eljárás alapján szinte bizonyos, hogy az érintett fogyasztók mindennemű áramkimaradás nélkül vészelhetik át a február első napját.

Címkék:
otthon, háztartás, áramellátás,