Ez simán betehet az új CSOK-nak: ki akar így igényelni?

Nagy Bálint2016. január 11. 17:24

Gyakorlatilag alig egy-két banknál érhető el egyelőre az új CSOK, máris a program kibővítésén gondolkodik a kormány. A kormánykommunikáció viszont simán befagyaszthatja az igényléseket.

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban beszámolt, Halász János a Fidesz-frakció szóvivője még vasárnap lengette be, hogy a kormány máris gondolkodik a CSOK-program kibővítésén, és - mint mondta - a Fidesz-frakció is erre ösztönzi a kabinetet. A szóvivő arról beszélt, elvileg elindult az előkészítő munka is, s várhatóan tavasszal tovább tudják majd bővíteni a programot.

Nos, arról ugyan nincs információnk, hogy Halász János a közfoglalkoztatottak bevonására gondolt, vagy például azon dolgoznak, hogyan lehetne bevonni a kétgyermekeseket is a 10+10 milliós támogatásba, de a kormánykommunikáció néhány jóval sürgetőbb kérdést is felvet. Jól mutatja ezt a következő beszélgetés is, amely nemrég zajlott le a Pénzcentrum vezető szerkesztője, illetve a Portfolio rovatvezetője között:

Mit gondolsz István, nem akaszthatja meg az igénylési folyamatot a minap belengetett bővítés lehetősége? Ki akarna most CSOK-ért sorban állni, ha pár hónap múlva akár még jobb feltételek mellett vehetné igénybe a kedvezményt?

 

Igazad van, könnyedén elképzelhető, hogy az újabb bizonytalanság arra ösztönözheti a fogyasztókat, hogy kivárjanak. De az is lehet, hogy éppen ez volt a kormányzati cél.

 

Mire gondolsz?

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Lehet, hogy hűteni akarják a potenciális igénylőket, hogy az építőipar, illetve az újépítésű ingatlanok piaca beérje az igénylési volument.

István el

Loading...

(A tippet köszönjük kollégánknak, Gergelynek.)

Címkék:
szocpol, csok, 10+10 millio, csok 2016, csok 10+10, csok 10+10 millió,