Jön a betörések csúcsszezonja: így védekezhetsz

Pénzcentrum2015. november 30. 17:30

Bár összességében kevesebb a vagyon elleni bűncselekmények száma Magyarországon, a rendőrség szerint még mindig a megelőzés a legfontosabb. A rács, vagy riasztó sokszor kevésnek bizonyul, a szakemberek a távfelügyeletben látják a magasabb biztonságunk kulcsát.

A BRFK 2014-es beszámolója szerint tavaly 15 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a fővárosban, mégis, az ünnepek közeledtével, amikor hamarabb sötétedik, megnövekszik a betörések száma. Ugyancsak több vagyon elleni bűncselekményt követnek el ebben az időszakban az üresen álló nyaralók, vidéki házak ellen.

A szakemberek szerint érdemes távfelügyeletben gondolkodni, ha a környékünkön gyakoriak, vagy az utóbbi időben váltak gyakorivá a betörések, ha az utca kihalt napközben, vagy éppen eldugott helyen lakunk. A távfelügyelet akkor is bevethető, ha idős családtagok vannak otthon, akik nehezebben érzékelik a veszélyt, vagy cselekednek kritikus helyzetben.

Ha a rendszer illegális behatolást érzékel, akkor a diszpécser azonnal járőrt indít a helyszínre, majd értesíti a korábban meghatározott személyeket. Érdemes olyan szolgáltatót választani, amelyik rövid időt vállal a helyszíni kiérkezésre, például maximum 15 percet, illetve érdemes olyan biztonságtechnikai partnert választani, amelyik az esetleges téves riasztásért nem számol fel plusz összeget

 - javasolja Nonn György, a G4S biztonságtechnikai cég betörésvédelmi szakértője.

Sokan azt gondolják, az ilyen szolgáltatásokat csak a tehetősek engedhetik meg maguknak, pedig akár egy internet előfizetés áráért biztonságban tudhatja bárki otthonát.

Így válasszunk távfelügyeletet:

  • Versenyeztessük az egyes biztonságtechnikai cégeket, kérjünk be több helyről ajánlatot.

  • Ellenőrizzük a választandó cég megbízhatóságát, referenciáit, lehetőség szerint olyan stabil szolgáltató mellé tegyük le a voksunkat, amelyik régóta van a piacon, nevéhez nem köthetők botrányok, stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, sok embert foglalkoztat.

    Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

    A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Válasszon olyan társaságot, amely kár esetén magas felelősségbiztosítással rendelkezik.

  • Olvassuk el az internetes oldalaik hozzászólásait, hogy mennyire elégedettek az ügyfelek, de nyugodtan tegyünk fel mi is kérdéseket közösségi oldalaikon.

  • Döntés előtt mérlegeljük, hogy riasztás esetén mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, és miként viszonyulnak a téves riasztásokhoz.
Loading...

Címkék:
otthon, biztonság, betörés, ünnep, kihalt,