Te is ilyen szárítót használsz? Simán kigyulladhat

Pénzcentrum2015. november 26. 17:04

Bizonyos esetekben kigyulladhatnak a 2004 áprilisa és 2015 szeptembere között gyártott Hotpoint, Indesit és Creda szárítógépek. A gyártó arra figyelmezteti az ügyfeleit, ne hagyják felügyelet nélkül a gépeket. A vállalat ingyenes javítási programot indít az érintett háztartások számára.

A Whirlpool az előző évben vásárolta fel az Indesitet. A termékekportfólió felülvizsgálata során a szakértők megállapították, hogy a Hotpoint, Indesit és Creda márkájú szárítógépek lehetséges biztonsági kockázatot jelentenek- derült ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal figyelmeztetéséből. A szárítás során a bolyhok és szöszök érintkezhetnek a gép fűtőelemével, ezáltal tűz keletkezhet.

Habár a cég tájékoztatása szerint továbbra is lehet használni az érintett szárítógépeket, viszont nem ajánlatos azokat felügyelet nélkül hagyni, ameddig el nem hárították a hibát.

Mivel az Egyesült Királyságban is közel 30 millió otthonban találhatóak a fent említett márkájú gépek, így valószínűleg a hazai szárítógépek jelentős része is érintett lehet.

Címkék:
otthon, háztartási készülék, életveszély,