Új mosógép féláron? Így kaphatsz támogatást te is

Pénzcentrum2015. október 3. 13:01

44 ezer új mosógépre ad támogatást az Otthon Melege Program következő szakasza - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatásából. A Pénzcentrum mutatja, hogy tudsz pályázni.

Mosógépcserével folytatódik az Otthon Melege Program. Három hónapja, július elsején kezdődött meg a pályázatok benyújtása az Otthon Melege Program ötödik, mosógépcserét támogató alprogramjában. A lehetőséget a kezdetektől óriási érdeklődés övezte, végül az eredeti, 500 millió forintos keretösszeg négyszeresére érkezett be pályázat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a keretet az igényekhez alkalmazkodva 2 milliárd forintra emelik.

Ez elvileg azt jelenti, hogy

mindenki támogatásban részesülhet, aki érvényes, formailag megfelelő pályázatot nyújtott be.

A korábban tervezett 12 ezer helyett legalább 44 ezer korszerűbb, energetikailag jóval hatékonyabb mosógépre lehet pályázni.

IDE KATTINTVAtalálhatod a pályázati felhívást.

IDE KATTINTVA töltheted le a pályázati útmutatót.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele, a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően legfeljebb 25-45 ezer forint. A pályázati feltételek szerint a mosógépcserével legalább 10 százalékos energia- vagy évi 20 kg szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.

Az NFM számításai szerint a nyertes pályázók éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével.

Címkék:
vásárlás, otthon, energiatakarékos otthon, mosógép, otthon melege program,