Újabb jelek: lassan megérkezik a Netflix Magyarországra?

Pénzcentrum/Index.hu2015. szeptember 8. 18:16

Újabb jelek utalnak arra, hogy hamarosan megérkezhet Magyarországra a Netflix televíziós szolgáltatása - írja az Index.

Csehország is felmerült a hírekben a Netflix szolgáltatásának beindítása, és ezzel Magyarország is benne van a pakliban, mint azonos régióként kezelt ország. Néhány hete az LG tévé szoftverének frissítésekor néhány napra meg is jelent a Netflix-alkalmazás a tévé menüjében Magyarországon. Bejelentkezni azonban nem tudtunk, ugyanazt az üzenetet kaptuk, mint a böngészőkben, hogy az orzságban egyelőre még nem érhető el a szolgáltatás. Néhány nappal később el is tűnt az ikon.

A tény azonban, hogy már a magyar tévéken is megjelent az alkalmazás, azt jelentheti, hogy hamarosan itt is válogathatunk a világ legnagyobb online videótékájából. Nem mond ellent ennek, hogy a Netflix korábban azt mondta, hogy 2016 végére a világ 200 országában szeretnének jelen lenni.

Nem egyszerű az európai piac, minden országban mások a szabályok, így mindenhol más választékkal tudnak elindulni. Németországban például nagyon kicsi volt a választék induláskor, egy évvel a bevezetés után már jobb a helyzet. Forgalmazási jogok miatt például eleinte nem volt elérhető az egyik legnagyobb sikersorozat, a House of Cards. Emiatt lassú a piacra lépés, sok akadályt kell leküzdenie a cégnek. De a Netflix persze nem bíz semmit a véletlenre: már 2009-ben lefoglalta a netflix.hu domént.

Címkék:
netflix, otthon, tévé,