Sorban állnak a vásárlók a barkácsboltokban: nem, nem csak a klímákért

Pénzcentrum2015. július 21. 12:01

Szinte sorban állnak a vásárlók a kerti medencékért, amióta beköszöntött a kánikula.

A Praktiker barkácslánc a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt hőségriadók idején akár 300-400 százalékos forgalomnövekedést is tapasztaltak az elmúlt évhez képest az áruházakban (igaz, tavaly extrém csapadékos, és lényegesen hűvösebb volt ugyanez az időszak), főleg a kisebb, egyszerűbb szerkezetű és alacsonyabb árfekvésű medencék esetében.

Ilyenek elsősorban a felfújhatós, puhafalú medencék, amelyeket könnyű felállítani és eltenni, kevesebb helyett foglalnak, valamint kisebb karbantartási igénnyel rendelkeznek. Ezek az alacsonyabb kategóriájú medencék bármikor gyors felüdülést jelenthetnek a nagy hőségben, valamint kedvező ára (mérettől függően 6-10 ezer forint között elérhetőek) miatt is vonzó a vásárlók körében. A nagyobb, vízforgatós puhafalú medencék már magasabb árkategóriába tartoznak (23-35 ezer forint), de a kereslet ezek iránt is megnőtt.

Azok, akik komolyabb és tartósabb szerkezetre vágynak, fémvázas medencék széles kínálatából választhatnak, amelyek előnye, hogy a medencetest közvetlenül a fémvázra terheli a víz súlyát, így kisebb az esélye, hogy megsérül és ereszteni kezd. Ezeknek a medencéknek az ára 55 ezer forinttól (akcióban akár 30 ezer forinttól) indul, és a magasabb ár nem csak magasabb minőséget, hanem általában könnyebb kezelhetőséget, hosszabb élettartamot és javítást is jelent. A belső fóliával rendelkező fémvázas medencék esetében, például ha megsérül a fólia, és szivárogni kezd a víz, a probléma egyszerű víz alatti ragasztóval is orvosolható.

Címkék:
otthon, medence, nyár,