Megduplázzák a mosógépcsere-program kereteit

Pénzcentrum2015. július 16. 09:28

Duplájára növeli a Nemzetgazdasági Minisztérium a mosógépcsere-program keretét. A helyenként háromszoros túljelentkezés miatt döntöttek a keret növelése mellett - írja a Napi Gazdaság.

Az Otthon melege program mosógépcsere-alprogramja keretében eddig 500 millió forint összértékű támogatásra lehetett pályázni, amelyet a minisztérium ugyanekkora összeggel tervez kiegészíteni

 - mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Ősztől egyébként folytatódik a panel- és társasház-felújítási program, valamint családi házak felújítását is támogatja a szaktárca. Az önkormányzatoknak napelemparkra jut majd forrás.

Volt olyan régió, ahol a programra háromszoros túljelentkezést tapasztalt a minisztérium, ezért úgy döntöttek, hogy folytatják a programot és újabb 500 millió forintos keretet biztosítanak a régi mosógépek lecserélésére.

 A mosógépcsere évente 12 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak. A megítélt támogatás összege 25-45 ezer forint lehet a készülék energiaosztályától függően.

 

Címkék:
otthon, otthon melege program, panel program,