Kígyózó sorok a Telenornál: mit akar ez a sok ügyfél?

Pénzcentrum/Index.hu2015. június 29. 14:00

Árat emelt a Telenor, de ha az ügyfél jelzi, hogy nem kér belőle, nem találkozik drágább tarifákkal. A napokban el kell intézni, hogy ne emeljék az árakat, ezért hatalmas sorok kígyóznak az ügyfélszolgálatokon.

A Telenor június elején bejelentette, hogy árat emel kétoldalú szerződésmódosítással, de az ügyfelek felbonthatják a szerződésüket, ha nem akarnak magasabb havidíjat fizetni. Rögtön botrány lett belőle, és végül a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) közbelépett. Ennek az lett az eredménye, hogy múlt pénteken közölték: eltekintenek az áremeléstől. Ehhez azonban az ügyfeleknek június 30-ig jelezniük, hogy nem kérnek a kétoldalú szerződésmódosítással bevezetni kívánt magasabb havidíjakból.

Az értesítés rövid határidővel és elég rossz időpontban ment ki, a pénteki munkaidő vége felé, aminek az lett az eredménye, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton hétfőn megnőtt a várakozási idő (és valószínűleg kedden is tömeg lesz). Az Index több olvasója is jelezte a lapnak, hogy fél órán át kellett várakozni, és akkor sem vette fel senki.
Az üzletek is túlzsúfoltak, annyian próbálják megakadályozni az áremelést.

Amellett, hogy az ügyintézés 10 ügyfél/óra sebességgel halad, leállt a sorszámkiadó, ezért az üzletvezető postitra írt sorszámot és azt osztogatják. Van egy kis lincshangulat természetesen, előkerült panaszkönyv, stb. Izgalmas, na.

- írja például egyik olvasójuk. Helyszíni beszámolók szerint néhány üzletben azzal próbálják gyorsítani a folyamatot, hogy felírják papírra az ügyfél telefonszámát, és azt ígérték, hogy ezzel elfogadottnak tekintik a nyilatkozatot, és vissza is hívják az ügyfelet.

Telefonon is el lehet intézni a dolgot:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ha a 1220-at hívja az ügyfél, akkor az alábbit javasoljuk: 6-os, majd 2-es gomb: "Visszahívás kérése a kétoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban.

Ez persze csak akkor működik, ha a 1220 éppen elérhető. Az indexes kolléga többször próbálta feltárcsázni a számot, és először el sem jutott az automata ügyfélszolgálat menüjébe ("a hívott szám átmenetileg nem elérhető"), utána két alkalommal foglaltat jelzett a telefon.

Címkék:
otthon, telefon, áremelés, tarifák,