Mikor kell kaszálni a parlagfüvet? Mikor jöhet a bírság?

MTI2015. május 5. 17:33

A parlagfű elleni hatékony védekezéshez legalább háromszori kaszálás szükséges, az első a héten javasolt - hívja fel a figyelmet a Csongrád megyei Kormányhivatal sajtószolgálata.

A közlemény szerint a Földművelésügyi Minisztérium szakvéleménye alapján 2015-ben az első kaszálást május 4-8., a másodikat június 15-19., a harmadikat július 20-24., a negyediket augusztus 10-14. között javasolják.

KATTINTS! Hétvégi telek, kertes ház? Milliós bírságot is kaphatsz!

Közleményében a sajtószolgálat emlékeztet arra, hogy Magyarországon csaknem 2 millió ember allergiás, közülük egyes források szerint 60 százalékra tehető a parlagfűre érzékenyek aránya, mintegy harmad részük pedig súlyosan allergiás.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

április elején elindult a parlagfű kelése a szántóföldeken,

a növények többsége 2-4 leveles állapotban van már, a parlagfű virágának kialakulását minden év június 30-áig meg kell akadályozni, hatósági eljárás a parlagfű-mentesítés elmulasztása miatt csak július 1. napja után indítható.

Címkék:
otthon, allergia, parlagfű,