Egyre több magyar fizeti így a rezsit, és a többi számlát

Pénzcentrum2015. március 27. 16:00

Egyre több csekket fizetnek be a Posta csekkbefizető automatáin keresztül: február eleje óta több mint 43 ezer tranzakció történt, több mint 460 millió forint értékben - tudta meg a Pénzcentrum a Magyar Postától.

Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan emelkedett az igénybevétel a Posta csekkbefizető automatáin, ami kiugróan magas a hó elején. Eddig több mint 43 ezer csekkbefizetés történt, több mint 460 millió forint értékben.

A csekkbefizető automatákat használó ügyfelek fele kettő, vagy annál több csekket fizet be egy tranzakcióval. A legforgalmasabb időszak a hónap első fele, napon belül pedig a 11-13 óra és a 16-18 óra közötti időszak.

Eddig a legnagyobb forgalmat a Nyugati pályaudvarnál lévő posta automatája, illetve a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpontban található készülék generálta.

Mint ismert, a csekkbefizető automatákon keresztül minden csekk kibocsátó, valamennyi csekkje (akár a kézzel kitöltött csekk is) befizethető - az automata elhelyezkedésétől függően - akár a hét minden napján, a késő esti órákban is. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül! Egy fizetési művelettel maximum 290 ezer forint értékben, legfeljebb öt csekk adható fel.

Országszerte jelenleg húsz csekkbefizető automata üzemel.

A Magyar Posta arról is tájékoztatta lapunkat, hogy - az igénybevételtől függően - tervezik a csekkbefizető automata hálózat további bővítését, illetve vizsgálják annak lehetőségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítsanak. A fejlesztés következő állomásaként a Magyar Posta hűségkártya programjába is bekapcsolják a csekkbefizető automata hálózatot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A csekkbefizető automata használata

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül! Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.

Címkék:
otthon, rezsi, sárga csekk, posta, csekk,