Profik verték át a nyugdíjast: 85 ezer forintja bánta

Pénzcentrum/MTI2015. március 3. 19:45

Régi-új csalássorozatra hívja fel a figyelmet a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM).

Mint hétfői közleményükben írják, főként idős nyugdíjasokra specializálódott néhány "vállalkozás": az embereik bejelentés nélkül érkeznek, a Csatornázási Művekre hivatkoznak, és azonnali készpénzfizetésre kötelező, úgynevezett megrendelő nyomtatványt iratnak alá a gyanútlan lakosokkal.

Egyre több megkárosított ügyfél jelentkezik a Csatornázási Műveknél. Elmondásuk szerint szedett-vedett munkaruhába öltözött, 2-3 fős társaságok csöngetnek be váratlanul. Nem létező dugulás-elhárítást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek.

A közlemény szerint nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem. A módszerük azért rendkívül megtévesztő, mert az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek. Tehát a gyanútlanul aláírt megrendelést követően készpénzfizetésre kötelezhetik a becsapottakat. A szolgáltatás árát pedig drágán szabják meg.

Volt olyan idős nyugdíjas, akit 85 ezer forinttal rövidítettek meg.

A közműcég arra figyelmezteti az időseket, legyenek elővigyázatosak, ne engedjenek be otthonukba hívatlanul érkező, a szolgáltatóra hivatkozó vállalkozókat és főként ne írjanak előre alá semmilyen, hivatalosnak tűnő nyomtatványt. Az FCSM nem végez ingatlanon belüli csatornatisztítást és ilyen tevékenységgel nem bízott meg egyetlen vállalkozást sem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy saját dolgozóik kizárólag a főváros 5500 kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt.

Címkék:
otthon, csalás, csatorna,