Ennyi jut idén télen a hajléktalanellátásra

Magyar Nemzet2014. szeptember 26. 10:01

Megkezdődtek az egyeztetések a hajléktalanellátás finanszírozásának átalakításáról. A jövőben az kap majd több pénzt, aki ki tudja vezetni az érintetteket a hajléktalanságból - közölte a Magyar Nemzettel Czibere Károly. Az államtitkár szerint idén télen már nemcsak a hajléktalanok ellátásáról kell gondoskodni, hanem a foglalkoztatásukat is elő kell segíteni. A kormány felkészült a hajléktalanok téli ellátására, az ezzel foglalkozó szervezetek már októberben megkapják a szükséges pénzt.

Idén télen már nem csupán a hajléktalanok ellátásának megszervezése a feladat, hanem ehhez kapcsolódóan foglalkoztatást javító programok megvalósítása is, így tanácsadások, tréningek, képzések szervezése is a fedél nélkül élőknek.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a téli felkészülés kapcsán kijelentette: felkészültek a hajléktalanok téli ellátására, a krízisidőszakra plusz ezerötszáz férőhelyről gondoskodnak. Az idén 372 millió forint értékben írtak ki pályázatokat a krízisidőszakra; a szervezetek október közepére megkaphatják az ellátáshoz szükséges pénzt.

A 372 millió forintos kiegészítő forrás célja az állami normatívával nem fedezett, főként a téli időszakban jelentkező intézményi többletkiadások, valamint az ellátórendszer fejlesztését szolgáló egyedi programok támogatásának megoldása.

 

Címkék:
otthon, hajléktalanság,