Inegrált falvakban élnek majd az SOS-gyermekek

Magyar Nemzet2014. szeptember 25. 09:02

Integrált faluban élnek majd a battonyai SOS Gyermekfaluból Orosházára költöztetett gyerekek, vagyis az új helyen nem lesz összefüggő gyermekváros, otthonaik a város különböző pontjain lesznek elszórva - tudta meg a Magyar Nemzet. A gyermekfalvakat működtető alapítvány szerint az új modell hatékonyabban segíti elő a gyerekek beilleszkedését a társadalomba.

A Battonyáról Orosházára költözést számos tényező együttesen indokolja - közölte a lap kérdésére a gyermekfalvakat működtető SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa. Az új helyszínen jobb az egészségügyi szolgáltatás, több általános iskolai és gimnáziumi férőhely várja majd az SOS-családokat, többféle szakmát lehet elsajátítani, gazdagabbak a kulturális és sportlehetőségek, és a jobb közlekedés is.

Az orosházi integrált faluban a városban elszórtan élnek majd a gyerekek nevelőszüleikkel, szomszédaik a városlakók lesznek. Így az SOS-gyermekek könnyebben alakíthatnak ki kapcsolatot, köthetnek barátságokat, azaz a közösség teljes jogú tagjának érezhetik magukat, hiszen nem egy külön, "elkerített" területen élnek majd.

 

Címkék:
otthon, gyerek,