Örökre elbúcsúzhatunk a különböző sárga csekkektől?

Magyar Nemzet2014. szeptember 10. 10:30

A jövőben akár egyetlen, átlátható számlalevélről értesülhetünk majd az aktuális villany-,gáz- és vízfogyasztásról - írja a Magyar Nemzet.

A kormány egyik fő célja, hogy a fogyasztók egyetlen, könnyen átlátható számlalevélben értesüljenek a jövőben az aktuális villany-,gáz- és vízfogyasztásukról és az ennek megfelelő fizetési kötelezettségről - mondta el Németh Szilárd rezsibiztos a napilapnak.

Az új közműholding létrehozása során ugyanis a jelenlegi szolgáltatókról leválaszthatják a szolgáltatási-számlázási feladatokat, amelyet a központi állami cég végezne. A társaságok pedig rendszer-üzemeltetőként folytatnák a munkát. Ugyanakkor egy ilyen rendszer kiépítése és beüzemelése több és évet és sok milliárd forintot vehet igénybe egy villamosenergiában jártas forrás szerint.

Ezenfelül kormányzati célok között szerepel az is, hogy a díjakat országosan egységesítik. Ez éppen a vízszolgáltatás terén hozhat komolyabb változásokat. A köbméterenkénti vízdíj ugyanis 80 és 1300 forint között alakul.

Címkék:
otthon, energia, sárga csekk, közművek, vízdíj,