Örülhet, aki autóba ül, mától kevesebbet fizet

Pénzcentrum2014. július 23. 13:01

Szerdától három forinttal csökkenti a MOL a benzin árát, míg a dízel ára ezúttal nem változik. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 421-422, a gázolajat pedig 422-423 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd a kutakon.

Szerdától bruttó három forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a dízel ára ezúttal nem változik - tudta meg a Portfolio. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 398,6, a gázolajét pedig bruttó 400,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzinárcsökkentés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 421-422, a gázolajat pedig 422-423 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd a kutakon.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét változatlan áron, a gázolajét pedig 4 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami utóbbi esetén 1%-os árcsökkenésnek felel meg.

Címkék:
energia, benzin, benzinkút,