Ősztől jöhet az otthonteremtési program

Napi.hu2014. július 14. 09:05

A szocpol kiterjesztése, államilag támogatott forinthitel, áfacsökkentés, vagy legalábbis visszatérítés, eu-s támogatások bevonása, a növekedési hitelprogram kiterjesztése, bérlakásprogram sorjázik azon a palettán. A tartós növekedéshez viszont új otthonteremtési programra is szükség van - írja a Napi.hu.

Állami kamattámogatott forinthitel és finomított szocpol - a programot 2012-ben indította újra Fidesz - ám a feltételeket sikerült olyan szigorúra szabni, hogy érdemi nagyságrendben nem segítette az otthonteremtőket.

Szakmai szervezetek programjaiban megtalálhatóak az alacsony kamatozású projekt és vevői hitelek, a növekedési hitelprogram bevonása, a felújítások, energetikai korszerűsítések támogatása és az uniós források, kvótapénzek bevonása mellett szintén megjelennek a vissza nem térítendő támogatások, az áfacsökkentés, -visszatérítés, a szocpol kibővítése és a félszocpol bevezetése. Hangsúlyos elemek a lakbértámogatás, a szociális lakásügynökségek létrehozása és a bérlakáspiac jogi környezetének szabályozása.

Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter szerint az otthonteremtési program beindítása őszre várható, így valószínűleg akkor tudunk meg többet annak részleteiről.

Címkék:
kamattámogatás, szocpol, csok fhb,