Főtáv ügyfelek, figyelem! Még nem ér véget a fűtési szezon

Pénzcentrum2014. május 14. 14:32

A szokatlanul alacsony hőmérséklet miatt május 15-e után is lehetőség lesz a fűteni a Főtáv Zrt. szolgáltatási területén - közölte a közműcég. A fűtés újbóli bekapcsolását és későbbi leállítását a társaság díjmentesen biztosítja fogyasztóinak.

Mint ismert, a a vonatkozó jogszabály szerint a fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart. A szokatlanul alacsony hőmérséklet azonban május 15-e után is szükségessé teheti a fűtésszolgáltatás folytatását vagy visszakapcsolását.

Éppen ezért a Főtáv Zrt. a határidő után is fenntartja a lehetőségét, hogy fogyasztói tovább igényelhessék a szolgáltatást. A fűtés újbóli bekapcsolását és későbbi leállítását (melyeket eseti megrendeléssel kell majd jelezni) a közműcég díjmentesen biztosítja fogyasztóinak.

Ahol a társaság már korábban, az üzemviteli megállapodás, vagy eseti megrendelés alapján leállította a fűtést, az újbóli indítást a lakóközösségek képviselőjének kell kérni a szolgáltatótól. Azoknál az épületeknél, ahol automatikus szabályozó működik és még nem kérte a lakóközösség a fűtés kikapcsolását, a rendszer a beállított külső hőmérsékleti értéknek megfelelően automatikusan elindítja a fűtést, de a május 15-e utáni szolgáltatást eseti megrendeléssel ez esetben is igényelni szükséges.

 

Címkék:
fűtés, energia, főtáv, fűtési szezon,