Egyre több határközeli ingatlant vesznek a magyarok

Pénzcentrum2014. április 18. 09:31

A korábbiaknál is dinamikusabban növekszik a magyar tulajdonban lévő osztrák ingatlanok száma. Míg egy évtizeddel ezelőtt jobbára csak befektetési céllal vásárolgattunk a sógoroknál az esetek nagy részében a hegyekben lévő üdülőingatlanokat, ma már az állandó tartózkodásra alkalmas lakás és ház, illetve az építési telek a sláger - írja a Napi Gazdaság.

A legnépszerűbb ingatlanok változatlanul a Magyarországgal határos Burgenlandban találhatók, elsősorban azért, mert ez a legolcsóbb, de a gyors hazajutás is fontos szempont. Ráadásul Bécsben, a nagyvárosokban, valamint a német, a svájci és az olasz határ környékén minimum harmadával többe kerül minden, de kétszeres, négyzetméterenként 5-6 ezer eurós árakkal is előfordulnak.

A hitelezés szempontjából kedvező lakást vásárolni nyugati szomszédunknál, mivel a jelzáloghitelek euró alapúak. Ez azt jelenti, hogy a kamatszint 0,5 és 3 százalék között alakul. Mivel ezeket az ingatlanokat elsősorban Ausztriában dolgozó, a fizetésüket euróban kapó magyarok vásárolják, így esetükben árfolyamkockázattal sem kell számolni.

Címkék:
lakás, ingatlan,