Hazánkban lehet a legolcsóbb a villamos energia - ezt ígéri a kormányfő

Pénzcentrum2014. február 26. 09:30

A kormányfő egy tévéinterjúban beszélt arról, hogy a harmadik rezsicsökkentésen túl még tovább csökkentések is várhatók, mert az a cél, hogy a következő négy évben hazánkban legyen a legolcsóbb a villamos energia ára. A mai kormányülésen olyan újabb javaslatokat fogadhatnak el, amelyek elősegítik, hogy a szolgáltatók "tisztességesebben bánjanak az emberekkel" - idézi a köztévé a kormányfőt.

Orbán Viktor a Hatvan TV egyik műsorában beszélt arról, hogy a kormány további rezsicsökkentésekkel számol, ugyanis a célja az, hogy a következő négy évben Európán belül hazánkban legyen a legolcsóbb a villamos energia ára mind a lakosság, mind a vállalkozások számára, hogy a gazdaság versenyképes tudjon lenni.

A kormányfő beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban mintegy 110 rezsifórumot tartottak, amelyeken megfogalmazódott 3-4-5 olyan általános probléma, amelyekkel a kormány a mai ülésén foglalkozni fog. Hozzátette, hogy így nemcsak az árakat csökkentik tovább, hanem a méltányosabb eljárás lehetőségét is megvalósítják.

A napokban Lázár János és Rogán Antal is megszólalt témában, mindketten előrevetítették a szolgáltatók újabb "megregulázását". Rogán Antal egy "3+1"-es akciócsomagot vetített előre, amelyben jelentősen csökkenhetnek, vagy akár meg is szűnhetnek, a többnyire a hálózatok fix költségeit fedező alapdíjak. A kormány a bekötési, bekapcsolási díjak és fejlesztési hozzájárulások felülvizsgálatára készül, illetve el kívánják érni, hogy a mérőórák cseréje szintén ne a fogyasztókat terhelje.

Címkék:
energia, rezsi, rezsicsökkentés, villanyszámla,