Mit lehet tudni az újabb rezsicsökkentésről?

MTI2014. január 20. 10:32

Pénteken, a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése után jelentik be, hogy mikortól és mennyivel csökken a távfűtés, a villany és a gáz ára - közölte Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, addig még kétszer ülésezik a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport, és az üléseken dől el, hogy mit terjesztenek a frakció elé.

Németh Szilárd kiemelte: a rezsicsökkentés politikáját törvénybe foglaltan teszik fenntarthatóvá. Ennek alapja pedig az lesz, hogy a magyar családok meg tudják fizetni a rezsit, az Európai Unió átlagánál ne fizessenek többet, biztonságos és minőségi szolgáltatást kapjanak közszolgáltatásként. "Ez a rezsicsökkentés alapja" - szögezte le a politikus.

Kérdésre válaszolva Németh Szilárd azt is elmondta, továbbra is meg fogják nézni: megfelelő-e az árképzés. Célnak nevezte, hogy a magyar családok számára megfizethető legyen a szolgáltatás és ne kizárólag a szolgáltatók határozzák meg, hogy mi történik a piacon.


Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és munkacsoportja készíti elő azt a közmű-törvényt, amelynek lényege, hogy a szolgáltatók a keletkező profitot a minőség javítására és a biztonságos működés fenntartására fordítsák.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy a harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét. A kormányfő a rádióinterjúban azt is megerősítette: várhatóan újabb külföldi kézben lévő energiaszolgáltatókat vásárol vissza az állam.

Címkék:
energia, rezsicsökkentés,