Gázszolgáltatók: senki nem marad fűtés nélkül

Pénzcentrum2012. február 1. 12:03

A rendkívüli hidegre való tekintettel a FŐGÁZ és a Tigáz is felfüggeszti a kikapcsolásokat - közölték a gázszolgáltató társaságok.

A rendkívüli hidegre való tekintettel a FŐGÁZ 2012. február 1-jétől átmenetileg felfüggeszti a gázszolgáltatásból történő kikapcsolást lakossági ügyfelei körében az ország 10 megyéjében és Budapesten.

"A kikapcsolási moratóriumot a rendkívüli időjárási körülmények fennállásáig biztosítjuk a fizetési nehézséggel küzdő ügyfeleink számára. Fontosnak tartjuk emellett a gondoskodást azokról is, akik a hideg téli napokat az utcán kénytelenek tölteni, ezért korábban két használaton kívüli ingatlanunkat a fővárosi hajléktalan ellátó hálózat bővítésére ajánlottuk fel, ezzel támogatva a hajléktalanok életminőségének javítását"- nyilatkozta Koncz László a társaság vezérigazgatója.

Péntektől átmeneti kikapcsolási moratóriumot léptet életbe a Tigáz is lakossági ügyfelei körében teljes szolgáltatási területén, a rendkívüli időjárási körülményekre való tekintettel - tudatta közleményében a társaság. A vállalat Magyarország észak-keleti régiójában, megközelítőleg az ország területének egyharmadán értékesít gázt. A meteorológiai előrejelzések alapján a társaság szolgáltatási területén várható a legszélsőségesebb időjárás.

Címkék:
kikapcsolási moratórium,