A Lidl padlóra küldené az árakat, ha...

Pénzcentrum2011. január 23. 14:02

A német gazdasági miniszter, Rainer Brüderle bátorítja a diszkont élelmiszerláncokat, mint az Aldit és a Lidlt, hogy nyissanak benzinkutakat. Az új szereplők megjelenésétől a miniszter erősebb versenyt és alacsonyabb árakat vár.

Az ötlet hátterében az áll, hogy a benzinár rekordmagasságba emelkedett Németországban, a diszkont láncok megjelenése az üzemanyag-piacon pedig fokozhatná a versenyt, ezen keresztül pedig lenyomhatná az árakat.

Brüderle a Bild Zeitungnak adott nyilatkozatában annak a véleményének adott hangot, miszerint az árak alacsonyan tartásában elsődleges szerepet játszik a verseny, a kínálat emelkedésével eshet az ár. Éppen ezért a gazdasági miniszter minden új szereplőt üdvözöl ezen a piacon.

A Brüderle által vázolt ötlet nem új, hiszen Ausztriában az autósok már régóta vásárolhatnak az Aldi által üzemeltetett benzinkutaknál üzemanyagot. Az üzemanyag olcsóbb, mint a hagyományos kutaknál, sőt, időnként jóval olcsóbban jutnak hozzá a benzinhez vagy dízelhez, ugyanis az Aldi egyes akciók keretében, például karácsonykor 1 euró alatti áron kínálja az üzemanyag literjét.

 

Címkék: