Ingyen tankolhatunk az Elmű-székház előtt

Pénzcentrum2010. szeptember 22. 10:27

A mai napon átadták Budapest első elektromos-töltőállomását az Elmű-Émász társaságcsoport székháza előtt. A társaságcsoport az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára. A töltőállomással együtt energiahatékonysági tanácsadó irodát és interaktív bemutatótermet avattak ma az Elmű székházában.



Elektromos tankolás

A 2010 áprilisában kezdődött projekt keretében kidolgozott pilot program során elsőként egy nyilvános elektromos töltőállomást helyezett üzembe a társaságcsoport Budapesten. A Váci úti székház előtt felállított nyilvános töltőoszlop úgynevezett smart mérőberendezése a társaság saját adatközpontjával kommunikál, az akkumulátorok töltése a csatlakozás után telefonhívással kezdeményezhető. A teljes töltési folyamat egy átlagos teljesítményű akkumulátorokat használó jármű esetében mintegy 6 órát vesz igénybe.

Az Elmű-Émász az "áram-tankolás" lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára. A környezettudatos szemlélet, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalatcsoport hosszú távú célokat fűz az elektromosautó-töltőhálózat hazai elterjesztéséhez.


A projekt részeként üzembe állították az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját, egy Fiat 500 és egy Fiat Fiorino típusú gépkocsit. A töltőoszlop és az autók is az Elektromos Mobilitás Program egységes, kreatív design-ját viselik magukon. A társaság tervei szerint a jövőben alvállalkozóik bevonásával tovább bővítik majd a elektromos-autóparkjukat.

Az átadással egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Elmű-Émász energiahatékonyságot és környezetvédelmet középpontba állító törekvései mentén úttörő szerepet kíván játszani a zéró-emissziós közlekedés népszerűsítése, ezáltal az élhetőbb városi környezet megteremtése terén. A vállalatcsoport várakozásai szerint az elektromos mobilitás az évtized második felére jelentős potenciálú üzleti szegmenssé válhat a társaság számára.

A Váci úti székház előtt elhelyezett "kutat" Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMÛ Nyrt. igazgatóságának elnöke avatta fel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Energiahatékonysági tanácsadó iroda

A Elmű székhelyének földszintjén a mai napon megnyitott energia-tanácsadó iroda és bemutatóteremben olyan interaktív bemutató modulok kaptak helyet, amelyek kézzelfogható módon demonstrálják az egyes, háztartásban alkalmazott rendszerek energiafogyasztását, valamint az energia-megtakarítás lehetőségeit. A különböző szigetelésű nyílászáróktól a hőszivattyún át a napkollektorokig számos installációval ismerkedhetnek meg az érdeklődök az új tanácsadói irodában.

Címkék: