Növelnék a Robin Hood adót?

Pénzcentrum2010. augusztus 13. 08:29

Az új kormány a távközlési szektorra is kiterjesztve legalább egy évvel meghosszabbítaná a Robin Hood adót, amelynek mértékét a jelenlegi 8%-ról 10% fölé emelnék- olvasható a Népszavában.

A napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be a mai számában, hogy a kormány a Robin Hood adó meghosszabbítását tervezi, amelynek mértékét a jelenlegi 8%-ról 10% fölé emelnék.

  
Alig pár héttel ez előtt jelentek meg az első hírek arról, hogy a kormányzat a bankokon túl új lehetséges források után kutat, megnevezve az energia- és távközlési szektort. Hivatalosan azonban a kormányzat eddig még nem tett ilyen irányú lépéseket, az energiaszolgáltatók is csak különböző - nem formális - forrásokból értesültek az ehhez hasonló hírekről. Mind az időtáv, mind az adó mértéke továbbra is bizonytalan, ami újnak tekinthető a ma megjelent cikkben, hogy növelnék az adókulcs mértékét. A Robin Hood adót még 2008 végén fogadta el az akkori szocialista kormányzat, az adót többnyire a kőolajipari társaságok, valamint energiakereskedők fizetik, vagyis csak olyanok energiaipari vállalkozások, amelyek értékesítési árai nem állnak állami/hatósági szabályozás alatt.

Címkék: