"Macsómatrac": férfiak felé kacsingatnak a bútorgyártók

Pénzcentrum2009. szeptember 27. 10:02

A bútorvásárlás, meg úgy általában a lakberendezés inkább a nőket hozza lázba, a gyártók azonban rájöttek, hogy érdemes a férfiakat is becélozniuk, így született meg a pasik álmait megvalósító ágy ötlete.

A kifejezetten férfiak számára kifejlesztett ágy többek között beépített hűtési funkcióval bír, abból az elméletből kiindulva, hogy az erősebbik nem képviselőinek jellemzően melegük van az ágyban. Az ágykeret persze beépített TV-t, iPod dokkolót, borhűtőt, de még széfet is tartalmaz, csak hogy semmiért ne kelljen kikelni belőle.

Persze kérdéses, hogy recesszió idején mennyire kelendőek ezek a termékek, melyek esetében még a matracért is képesek 50 ezer dollárt elkérni. Az International Sleep Products Association adatai szerint a 2 ezer dollár feletti matracok forgalma mindössze 7,6 százalékot tett ki 2008-ban.

A férfiak célbavétele azonban nem elfuserált ötlet a gyártók részéről, mert bár ugyan a nők gyakrabban vásárolnak, a férfiak azonban technikai eszközökről van szó, a férfiak hajlandóak magasabb összeget is kifizetni.

Az egyik legismertebb bútorgyártó a Hollandia International, amely tavaly szeptemberben dobta piacra igazi high-tech ágyát. A széf beépítésének ötlete onnan jött, hogy sok férfi szereti éjjel maga mellett tudni fegyverét, természetesen biztonságban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az autók, illetve sport szerelmesei is találnak azonban megfelelő fekhelyet, hiszen a Lamborghini - egy olasz matracgyártóval, a Magniflex SpA-val karöltve - elkészítette saját, 2000 dolláros matracát, melyet a legutóbb Las Vegas-i bútorvásáron mutattak be.

De akadnak olyan gyártók is, akik a testedzésről hazatérő férfiakra gondolnak: és izomlazító, hőmérsékletszabályozós matracokat árulnak.

Címkék: