Ahol nincs válság: itt buliznak a szupersztárok

Pénzcentrum2009. július 19. 11:49

Hiába mondogatják sokan, hogy Ibiza lejárt lemez, a kis sziget a Földközi-tenger ölében évről-évre a legjobb buliknak ad otthont. Nem csoda, hogy a hírességek is szeretnek ott időzni és lazítani nyáron.

Bár a sziget tömve van ötcsillagos szállodákkal is, mégis inkább a villáiról ismert, amelyek akár vad bulik tartására, akár csendes pihengetésre alkalmasak lehetnek azok számára, akik meg tudják fizetni. Elle MacPherson korábban saját házzal is rendelkezett a szigeten, most azonban inkább minden évben bérel egyet. Rafael Nadal háza már épül, James Blunt, Jade Jagger és Kate Moss pedig már megtalálta a saját villáját.

 

 

Hogy mennyire felkapott hely Ibiza, azt jól mutatják az ingatlanpiaci trendek. Szokás szerint az villák iránti érdeklődés Húsvét után kap erőre. Idén a hitelválság miatt sokan már temették a szigetet, ám az érdeklődés egy cseppet sem csappant meg. "Múlt hónapban 1,4 millió fontért kelt el egy ötszobás ház Santa Eulárián, a keleti parton. A vételár magasabb volt, mint amit a vevő eredetileg kért: ennyit ér a közvetlen tengerkapcsolat" - nyilatkozta egy ingatlankereskedő a Daily Mailnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár a régi tradicionális házakból kialakított villákhoz viszonylag olcsón is hozzá lehet jutni, a modern, trendi villák ára akár 18 millió fontig, vagyis 5,7 milliárd forintig is felmehet.

 

Címkék: